Διαμονή στην Σπάρτη

Το ξενοδοχείο ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ βρίσκεται στο ψηλότερο και ωραιότερο σημείο της Σπάρτης, απέναντι από το πάρκο της Μητρόπολης, στον κεντρικό δρόμο, που οδηγεί προς την Καλαμάτα.

Το «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ» οικοδομήθηκε το 1963 στον πρωτοποριακό τότε ρυθμό του μεταπολεμικού μοντερνισμού σε γυμνό τσιμέντο. Είναι πενταώροφο και όλα τα δωμάτια έχουν μπαλκόνι και θέα στην πόλη ή στον Ταΰγετο. Κάθε όροφος περιλαμβάνει (α) μία πολυτελή σουίτα, (β) ένα οικογενειακό διαμέρισμα με δύο δίκλινα δωμάτια, (γ) τρία δίκλινα δωμάτια και (δ) ένα μονόκλινο δωμάτιο με ημίδιπλη κλίνη. Το ξενοδοχείο ανακαινίσθηκε προσφάτως και συνδυάζει όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Όλα τα δωμάτια έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο (ενσύρματο ή ασύρματο), κλιματισμό, επίπεδη δορυφορική τηλεόραση, mini bar και βραστήρα, στεγνωτήριο μαλλιών στο λουτρό.

Το ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ βραβεύθηκε ως ένα από τα 100 πρώτα ξενοδοχεία που προσφέρουν Ελληνικό Πρωινό. Το πρωινό σερβίρεται στην τραπεζαρία από τις 6 το πρωί και συμπεριλαμβάνει τοπικά βιολογικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης από μικρούς παραγωγούς. Κατόπιν παραγγελίας μπορεί να ετοιμαστεί γεύμα ή δείπνο με τοπική γαστρονομία.

Ο επισκέπτης θα ενημερωθεί από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του ξενοδοχείου για τα αξιοθέατα, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία, τις παραλίες και τα εστιατόρια, καθώς και τα σχετικά ωράρια. Παραδείγματα: ο Μυστράς, το Αρχαιολογικό Μουσείο, οι Μυκηναϊκοί θολωτοί τάφοι στο Βαφειό και στην Πελλάνα, ο Καιάδας, η Κουμαντάρειος Πινακοθήκη, το Μουσείο της Ελιάς, το Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, όπως και η Αρχαία Σπάρτη .Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να οργανώσει ημερήσιες εκδρομές στην Μονεμβάσια, στη Μάνη και στο Σπήλαιο του Δυρού , καθώς και ορειβατικές εξορμήσεις στο Ταΰγετο ή στο Πάρνωνα.

Ο Μυστράς απέχει από την Σπάρτη 5 χλμ, όπου ο επισκέπτης θα ανεβεί στην Ακρόπολη των Σταυροφόρων, θα θαυμάσει τις αισθητικά εκπληκτικές Βυζαντινές εκκλησίες, το Μουσείο Βυζαντινών Ενδυμασιών, το αναπαλαιωμένο Ανάκτορο των Παλαιολόγων και τα αρχοντικά του Λάσκαρη και του Φραγκόπουλου.

Στην περιφέρεια της Σπάρτης υπάρχουν ταβέρνες με εκπληκτική γαστρονομία και τοπικές σπεσιαλιτέ. Το κλίμα της Σπάρτης είναι εξαιρετικά ήπιο όλο τον χρόνο.

Η νεώτερη πόλη σχεδιάστηκε και οικοδομήθηκε στην τοποθεσία της αρχαίας Σπάρτης σε νεοκλασσικό ρυθμό από Βαυαρούς πολεοδόμους και αρχιτέκτονες το 1834. Περιβάλλεται από ελαιώνες και πορτοκαλεώνες, τα χωριά είναι πέτρινα και γραφικά.

Από την πόλη ξεκινούν ορειβατικές διαδρομές στον Ταΰγετο και στον Πάρνωνα, που διαθέτουν την πλουσιότερη χλωρίδα της Ευρώπης (βότανα, αγριολούλουδα κλπ).

Με χαρά θα σας υποδεχθούμε στο ξενοδοχείο μας , όπου θα σας παράσχουμε κάθε δυνατή διευκόλυνση για την άνετη διαμονή σας.