Σπάρτη Λακωνίας

Η ιστορική Σπάρτη είναι η πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας. Διαθέτει μοναδική φυσική ομορφιά μιας και είναι χτισμένη ανατολικά στους πρόποδες του Ταΰγετου και πλάι στον ποταμό Ευρώτα. Είναι μια σύγχρονη πόλη με μεγάλες πλατιές, καταπράσινα πάρκα και διατηρητέα νεοκλασικά κτίρια.

Η Σπάρτη διαθέτει ιστορικά αξιοθέατα που ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει όπως το Αρχαίο Θέατρο της πόλης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη, καθώς και την Αρχαία Σπάρτη. Ο Μιστράς, απέχει από την Σπάρτη 5 χλμ, όπου, εκτός από τις Βυζαντινές εκκλησίες, το Παλάτι, και τα σπίτια του Λάσκαρη και του Φραγκόπουλου, βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο.

Με έδρα την Σπάρτη μπορείτε να επισκεφθείτε τις αρχαίες Αμύκλες και το Βαφειό, την Μυκηναϊκή Πελλάνα, το λιμάνι του Γυθείου, την Μάνη, τα σπήλαια του Δυρού, το βυζαντινό Γεράκι, την Μονεμβάσια και διάφορα Βυζαντινά μοναστήρια.

Στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας θα βρείτε πολύ όμορφες παραλίες για μπάνιο. Η παραλία Μαυροβουνίου είναι μία καλή επιλογή η οποία βρίσκεται σε απόσταση 50 λεπτών από τη Σπάρτη. Πρόκειται για μία μεγάλης έκτασης παραλίας με άμμο. Είναι ιδανική για τους λάτρεις του wind-surfing λόγω των συχνών δυνατών ανέμων στην περιοχή. Σε περίπου ίδια απόσταση από τη Σπάρτη, θα βρείτε τις όμορφες παραλίες του Βαθύ και τη Σελινίτσα με το επιβλητικό ναυάγιο «Δημήτριος».